Mentoring

Vibeke Kjær Wærens er frivillig mentor i PharmaDanmarks mentorordning, hvor hvert mentorforløb forløber over et år. Dermed er der tid til fordybelse, refleksion og sparring, således at mentee opnår større indsigt, samt faglig og personlige udvikling indenfor de områder indenfor karriere, mål og udfordringer, som mentee ønsker sparring omkring. Vibeke har været mentor for PharmaDanmark siden 2009, hvor mentorordningen begyndte som et pilotprojekt, og de meget positive tilbagemeldinger viser, at alle Vibekes mentorforløb har været en stor succes med konkret udbytte for hver enkelt mentee.

Vibeke inddrager sine mange års erfaring som leder og som selvstændig konsulent, og sin detaljerede viden om de mange funktioner og roller på jobbet, når hun er mentor, men især Vibekes naturlige empati, evne til at lytte og coache ved at stille de rette spørgsmål og give redskaber til en struktureret tilgang til arbejdet med sit mentor emne, bliver fremhævet i tilbagemeldingen fra tidligere mentees. Se eksempel på anbefalinger her.

Ansøgning til PharmaDanmarks mentorforløb sker via dette link. Det er PharmaDanmark, der sammensætter mentor og mentee udfra ansøgningsskemaet.

Via VIPpharma tilbyder Vibeke Kjær Wærens lignende mentorforløb. Du er meget velkommen til at kontakte Vibeke for et uforpligtende tilbud og få inspiration til, hvordan et mentorforløb kan sammensættes, så det passer netop til dig og de emner, du ønsker sparring til. Et mentorforløb vil typisk begynde med et uforpligtende introduktionsmøde til afklaring af dine emner samt planlægning af selve forløbet, der f.eks. kunne bestå af 5 mentormøder over en periode på 3 måneder.

Mentor emner er lige så forskellige som mentees – til inspiration er her nogle eksempler:

Er specialist- eller lederjobbet vejen frem for dig? Er du i tvivl, om du skal blive i dit nuværende job eller søge nye udfordringer?
Hvordan skal du få job, karriere og familieliv til at hænge sammen?
Hvordan skal du agere i et krævende fagligt miljø, hvor arbejdspresset samtidig er højt?
Er du ny i lederrollen og har brug for at blive hjulpet godt i gang? Er du blevet leder på et højere niveau og skal finde dig til rette i din nye funktion?
Overvejer du at blive selvstændig og har brug for sparring omkring processen? Er du selvstændig og har brug for inputs til udvikling af din forretning?